handdator

Visa fullständig version : Lite frågor!



Arnel
2009-02-04, 23:39
Jag ska börja med att hälsa till er alla o den här underbara sidan! Jag är en ny medlem!
Jo till saken då, Jag fick min Mini Cooper s i aug månad efter att ha kört ett par månader med den började jag bli sugen på lite jcw delar till motorn bland annat! Kontaktade Bmw i jönköping där jag köpt bilen och fick svar att det inte fanns mycket trim till min model att det va bara den gammla Mini Cooper s som det fanns till. Så nu till saken vad finns det för uppgraderingar till Mini Cooper s 08? Föresten så är dom jävligt aroganta på bmw i jönköping!

Ace
2009-02-05, 06:23
Mycket märkligt! Hoppas någon som jobbar på BMW Jönköping läser detta.

Om man går in på den engelska MINI-siten hittar man följande länk.
http://www.mini.co.uk/html/accessories/john_cooper_works/home.html

Går man däremot in på mini.se så har dom inte uppdaterat sidan sedan R56 Works lanserades. Lite dåligt!
http://www.mini.se/se/sv/john_cooper_works/index.jsp

Den medlemen här på forumet som köpt till JCW-kit stage1 till sin R56 Cooper S är Azka.
Kontakta honom så har han nog lite uppgifter som kan hjälpa dig.

Välkommen förresten!

/Robert

Emely&Robert
2009-02-05, 06:33
Tyvärr är det ofta så att man vet mer än killen bakom disken - det är bara att vänja sig för de tänker inte lära sig mer.

Hjärtligt välkommen!

Arnel
2009-02-05, 10:05
Föresten är det någon av er som har problem med att tvätta sina stripes? Jag får massa oljeskiftningar och konstiga märken

RobertH
2009-02-05, 10:16
Föresten är det någon av er som har problem med att tvätta sina stripes? Jag får massa oljeskiftningar och konstiga märken

Har hänt mig också. Rejält med avfettning (the good stuff, inget miljömärkt trams :) ) och gnugga så brukar det lösa sig.

Arnel
2009-02-05, 10:32
Det roliga va att första gången jag fick det så körde jag bilen till Mr Cap efter att dom hade tvättat bilen så lossnade färgen på dom! Åkte till Bmw o förklarade läget då så sa dom att du måste använda Bmws produkter för att det ska bli bra och så fick jag nya stripes tvättar nu med bmws produkter hjälper inte ett skit, vet inte om jag ska åka upp till dom igen, det värsta är att jag aldrig har snackat med så otrevligt folk som dom i jönköping verkar inte bry sej överhuvud taget utan allt som händer är kundens fel

Freddo
2009-02-05, 11:19
Würth har en asfaltsborttagningsspray som är helt outstanding, Spraya på låt sitta i några sekunder och torka sen bort.. Sitter det för länge är det dock ett H*****e att få bort :)
Rekomenderas skarpt.

Angående arroganta "MINI specialister" så är det rätt vanligt, kan knappt en tredjedel av vad man själv kan, men blir ändå sura när man motbevisar dom..

Skulle jag va du skulle jag rulla dom 15 milen åt Gbg, där har dom vart kunniga och i mitt fall kanontrevliga.
Även fått bra bemötande i Lkpg, men kunskapsnivån där är usel.

Arnel
2009-02-05, 12:41
Visst att dom inte kan så jätte mycket men att snällheten försvinner så fort man har slängt fram pengarna o köpt bilen är otroligt dåligt! :(

Freddo
2009-02-05, 12:47
Ja det är dåligt.

Han som sålde min bil. (Novation i uppsala) har tillåme ringt mig två gånger och hört om jag är nöjd med den.. Det är trevligt!

Emely&Robert
2009-02-05, 12:51
Visst att dom inte kan så jätte mycket men att snällheten försvinner så fort man har slängt fram pengarna o köpt bilen är otroligt dåligt! :(

Det är vanlig mänsklig osäkerhet, de märker antagligen att de inte riktigt är så kompetenta som de borde vara och svarar med taggarna utåt.

Jag tycker man skall kunna räkna med att personalen som representerar märket skall kunna betydligt mer än någon som läst ett par timmar på nätet. Vad skall man annars med dem till?

Hobbe
2009-02-05, 15:28
Han som sålde min bil. (Novation i uppsala) har tillåme ringt mig två gånger och hört om jag är nöjd med den.. Det är trevligt!

Japp, Novation har jag låtit serva mina bilar under flera år.
Det känns som om man numera är mer än bara en kund.
Trevligt folk, mycket flexibla, hyggliga rabatter, stort BMW/MINI-intresse, och alltid mycket "skitsnack" över ett par koppar kaffe.
Oftast förtur i verkstaden när det är något som behöver panikfixas inför banträffarna med kort varsel.
Det är inte heller alltid jag har behövt att betala för mitt besök :cool: :)

För er i den enda riktiga delen av Sverige (Skåne alltså) rekommenderas varmt Förenade Bil i Malmö (auktoriserad BMW/MINI-återförsäljare).
En hel del duktigt, och mycket trevligt folk där som jag har lärt att känna lite via BMW-klubbarna.
Förenade Bil är mycket racingintresserade, tävlar själva, och sponsrar bland annat WestCoast Racing i STCC.
Deras bilsamling går att njuta av om man har turen att få en specialinbjudan, och bilsamlingen går absolut inte av för hackor.
Är man bara en gnutta bilintresserad så kommer gåshuden på studs när man ser bilsamlingen.

Ett tredje ställe att rekommendera är Bilcentralen i Stockholm (auktoriserad BMW-återförsäljare).
Även här har jag lärt känna duktigt, och trevligt folk via BMW-klubbarna.

När jag ändå är i gång med rekommendationer...
Däckia i Kista (norra Stockholm).
Här fixar jag däck, fälgar, och hjulinställning.
En skön samling personer som arbetar där, vilka också har ett mycket stort bil- och racingintresse.
GP:n tror jag har blivit något av en favoritbil där...

Cullin
2009-02-05, 22:31
Nu har jag nästan glömt vad topic var (det händer så lätt) men när vi ändå pratar verkstäder/återförsäljare så kan jag ärligt säga att jag alltid varit nöjd med Paulssons Bil i Helsingborg. Mot min stora förvåning fick jag idag reda på att dom inte säljer Mini längre och inte gjort sen i höstas:-(

Vart ska jag nu gå och dregla varje Lördag när sambon shoppar???



Får väl åka 8 mil söderut till Förenade Bil i Malmö...

Hobbe
2009-02-05, 23:51
Cullin,

Passa på så länge det varar.
Räkna med ännu färre MINI-återförsäljare i Sverige inom snar framtid pga lågt köpintresse,
Dessutom behövs investeringar vad det gäller försäljningslokalen a' la BMW/MINI Solna (nyinvigningen av den upprustade MINI-delen i Solna för en tid sedan), vilket blir svårt att motivera om intäkterna från MINI-försäljningen är låga.
I Stockholm så ser det ut att finnas ett större intresse för MINI jämfört med resten av landet, men även här misstänker jag att MINI-intresset är minskat.

Givetvis kan vi skylla på den nuvarande finansiella krisen som pågår för det minskade intresset, men Sverige har aldrig varit ett riktigt "MINI-land" i jämförelse med många andra länder.

Kan vi inom NMCS hjälpa till att ändra på det under åren som kommer så kan vi garanterat räkna med en riklig belöning från MINI Sverige.
Gärna i form av Pucko :D

Fredrik
2009-02-06, 06:46
Kan vi inom NMCS hjälpa till att ändra på det under åren som kommer så kan vi garanterat räkna med en riklig belöning från MINI Sverige.
Gärna i form av Pucko :D

Det är ju det vi jobbar med, fler regionsansvariga är på väg in för att vi ska synas på fler platser runt om i landet t.ex., och mer är på g.

NMCS, snart på en plats mycket nära dig!

Ace
2009-02-06, 08:54
Ang. minskad försäljning så blir det ju mer kännbart för ett mindre märke som MINI. Kan ju inte ha en säljare som kränger en bil i månaden.

Men hade jag varit säljare för Jeep, Hummer, Dodge, Cadillac eller någon annan bräsleslukare så hade jag varit mer orolig än att sälja MINI Cooper D!

Får hoppas att våra runs har gjort att någon mer fått upp ögonen för "vårat" märke.

Cullin
2009-02-06, 09:38
Förstår delar resonemanget men egentligen borde det vara så att småbilar skulle vara lättsålda i dessa tider. Bränsleförbrukning, skatt och försäkring är viktiga faktorer och där tycker jag att Mini står sig bra.

Läste i Dagens Industri att MINI var ett av få bilmärken som ökade sin försäljning 2008, det var väl iof sig globalt. Sverige är väl en liten marknad i jämförelse.

Ace
2009-02-06, 10:34
Visst ökar MINI! Hörde nått om att det var det märket som låg i topp i USA med högsta ökningen!

Fredrik
2009-02-06, 10:52
Visst ökar MINI! Hörde nått om att det var det märket som låg i topp i USA med högsta ökningen!

:buttrock: :D