handdator

Visa fullständig version : Problem med värmeregleringen kupé



raffaren
2013-02-01, 06:08
Jag har fått ett lite underligt fel. I auto-läge på acc så varvar den upp defrostern upp mot rutan men den ändrar aldrig ner senare mot mittre utblåsen och fötternas utblås. Jag har provat och när man manuellt trycker att den skall blåsa på fötterna och mittre utblåsen så blåser den dit. Sätter jag att den bara skall blåsa fötterna så reglerar den mot rutan istället.
Kan det vara motorn till spjället (tror de kallar den actuator air distributor i OEM-skisserna) eller styrs detta av själva panelen?
Värmeregleringen och varvet på fläkten styr den som den skall när jag reglerar tempen (den varvar upp och ner då) men regleringen var den skall skicka hän detta fungerar dåligt.
Är sugen på att få ordning på det så jag slipper att köra det manuellt.

Det gäller min R53 cooper S-03

// Jensa

Luc!fear
2013-02-01, 08:37
Jag jobbar med värme och ett rätt vanligt fel på värmepumpar är tempgivare. Tror styrningen att det är kallare än det är så kan konstiga saker ske...

Skickat från min Samsung Note2 4G

raffaren
2013-02-01, 12:45
Jag har väl också funderat i de banorna,men det känns konstigt om nu värmen regleras som den skall just när jag höjer eller sänker den.Då varvar dessutom fläkten upp respektive ner automatiskt för att komma till den nya angivna tempen.

raffaren
2013-02-02, 19:36
Någon som vet hur många sensorer det finns och var de sitter? En vid vindrutan och en kanske nere på manöverpanelen ??