handdator

Visa fullständig version : Va nu då?!



Cesarito
2011-09-19, 23:42
Jag har en fin liten Mini Cooper MJ01 från 2001. Den har fungerat felfritt under de 8månaderna jag haft den o klarade av bilprovningen förra veckan med endast ett felriktat halvljus. För några dagar sedan slutade "fjärrmanövreringen" fungera. Lamporna tänds o släcks som de brukar göra när man låser upp men endast bakluckan blir upplåst. För att komma in på förarsidan måste jag använda nyckeln, passagerardörren har jag inte lyckats öppna alls. Centrallåsknappen fungerar inte alls, man hör ett litet ljud men det är allt. När jag ska låsa utifrån måste jag använda nyckeln. Har letat o letat här efter någon som råkat ut för detsamma men har inte funnit någon tråd som talar om precis samma fel. Kan någon komma med förslag på vad det kan vara? Jag har bytt batteri på nyckeln men det hjälpte inte... Jag tänkte att kanske är det så att den fått vatten någonstans nu när det ösregnat non stop i veckor... Annars går Carrito perfekt o jag är jätteglad!

Tack på förhand!

jronnblom
2011-09-20, 20:08
Hejsan!

Gjorde en snabb googling på "mini cooper remote unlock not working" och det dyker upp ett antal länkar. Verkar vara i samband med mekaniken i dörren och att även knapparna på panel i bilen inte fungerar.

Här har du ett gäng:
http://www.northamericanmotoring.com/forums/stock-problems-issues/51773-broken-door-lock.html

http://forum.minicooper.org/showthread.php?t=12626

http://www.mini2.com/forum/first-generation-faults-fixes/87859-drivers-side-door-wont-lock-unlock-properly.html

-J

Cesarito
2011-09-21, 19:53
Var inne på verkstan med min Mini och fick till svar att han inte kunde finna vad som orsakar felet, hans dator kunde inte identifiera någon orsak... Någon som vet vart jag kan vända mig när jag bor i Härnösand?!